Vad sorterar du bort?

Hjärnstorm på svt2 är ett av de få programserier jag har följt. Idag började andra säsongen. Programmet handlar i stort sett om hur vi människor reagerar i olika situationer, vårat kroppsspråk, vårat minne och om hur vår hjärna fungerar. Programledaren Henrik Fexeus är helt otrolig och jag tycker att Hjärnstorm med dess programidé är mer underhållande än något annat trolleri-hokus-pokus-program där folk flytger i luften och så vidare. Hjärnstorm är som trolleri på riktigt!

Kvällens program handlade om hur vi sorterar bort onödig information för att kunna fokusera på det som är viktigt (eller det som vi tror är viktigt). Eftersom vi får så mycket information från världen omkring oss så skulle vi ha väldigt svårt för att koncentrera oss på något om vi inte hade förmågan. Hjärnan skulle bli överbelastad med all information.

Efter att ha sett programmet så börjar man undra hur stor vikt det borde läggas på vittnesmål i en rättegång. För även om vittnet inte ljuger medvetet så är inte alltid minnet tillförlitligt.
Minnet kan ändra färg på väggar och flytta bilar... Vad sorterar du bort?

Blir du nyfiken kan du se programmet här.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0