Snart Prag :)

Tyvärr ser väderprognosen för Prag ut som ett stort åskmoln de kommande dagarna. Runt 25 graer och "heavy rain showers" ska det bli. Men oavsett väder så ska det bli underbart att få åka iväg på semester och se ett nytt land! :D Hoppas vädergudarna kan blåsa bort ovädret tills i övermorgon.

Potatishandlare och klantighet.

Här sitter man nästan naken i sin lägenhet (ca 200 grader kanske, på grund av solen och klantighet, se nedan) och så hör jag två personer på min bro (dörren är öppen). Jag kikar ut bakom mitt skynke som jag har för dörren och ett äldre par frågar mig om det är här man kan köpa potatis... min första tanke är: ser min lägenhet ut som en potatishandel utifrån? Hm... sen kommer jag på att det ligger en potatishandlare längst ner på min gata, som jag skickar dem vidare till.

Angående klantigheten så har jag nästan satt eld på min lägenhet idag. Jag skulle göra broccoli till min matlåda, men glömde bort att jag slagit på plattan i all min virrighet... och istället städade jag lite, tog en glass i solen, funderade lite på packningen inför Prag, tills jag blev törstig och skulle ha flädersaft från kylskåpet. Då upptäckte jag att det var VÄLDIGT varmt i köket, och ser i min fasa hur kastrullen står på plattan som är röd. Slog snabbt av värmen och lyfte kastrullen i diskhon där det lilla vattnet som fanns där kokade bort på nån sekund. Sen när jag skulle lyfta av locket, så följde bara själva handtaget med. Locket får nog ligga kvar.

Snipp snapp snut.

Bilder från balen.

Tänk om man alltid var såhär snygg...

Dessa fina bilder har Stella tagit.

Korunor.

Trött och slut i hela kroppen, skulle kunna somna nu på studs! Har dock laddat upp med Marabous sommarchoklad och väntar besök i form av en Emelie, så jag ska nog kunna hålla mig vaken.

Idag har jag växlat pengar så att jag har Tjeckiska korunor inför resan till Prag! Å vad jag längar :)En lång dag.

Imorse slog jag eget rekord i att förvåna mig själv i allt vad jag kan! Jag lyckades gå upp kl fem på morgonen och fara till jobbet. Not bad. Men nu, heading for bed.

Sov gott!

Back to the 80's.

Hahaha, åhhh! Guess who's back? Och gissa vem som har båda albumen i sitt vardagsrum...?


Drömmar.

Jag har en ny idé till min blogg: en kategori som heter "Drömmar". Detaljerade och bisarra drömmar är inte någon bristvara för mig och jag har länge funderat på att börja skriva ner dom för att det kan vara kul att ha kvar. Kanske är det något jag kan skriva om i bloggen? Så kan ni tyda mina drömmar och inse vilken konstig person jag är.

Det går för övrigt inte att publicera bilder sen igår på bloggen? Vad är fel med blogg.se?

Angående konsumtion och att bry sig.

När man surfar runt bland bloggar så märker man en sak: i princip alla ledande bloggar är modebloggar där huvudpersonen posar i sina nya kläder eller visar upp dagens inköp. Jag gillar mode, jag gillar kläder. Jag gillar att bära dom och jag gillar att köpa nytt - som kanske de flesta andra. Men, shopping verkar ha blivit något som fler och fler kallar för sitt "intresse". Kring detta fenomen kan man diskutera flera aspekter, men jag slås av en speciell tanke.

En tanke som kanske inte är så ny eller orginell - men som tyvärr verkar vara väldigt frånvarande hos de flesta västvärlden där konsumtionen blivit en livsstil. Jag undrar, var kommer grejjerna ifrån? Vem har tillverkat/odlat/spikat ihop dom och har arbetarna fått själigt betalt? Är det gifter i denhär tröjan/frukten/bokyllan? Hur många varv har den åkt runt jorden innan den kommit till mig?

Det är obehagligt att tänka på svaren på dom frågorna. För faktum är att de mesta som konsumeras inte alls är "etiskt försvarbart". Allt vi köper kommer någonstans ifrån, och när vi inte vill ha det längre, så ska det vidare. På grund av vårt enorma konsumtionsleverne blir soptippar blir större och klimatet sämre. Barn tvingas till arbete, gifter släpps ut i naturen och djur behandlas illa.

Konsumtionen har en annan sida också. Jag tror att konsumtion och en önskan hos oss människor att få det bättre ökar människans uppfinnsingsrikedom, vilket i sin tur ökar välståndet och driver samhället framåt. Men det är väldigt synd att den sker på bekostnad av djur, natur och människor i fattigare länder. Jag tror att samma drivkraft som lett oss ner i diket kommer vara den som tar oss upp därifrån, men inte utan att vi bryr oss. Både industrin och vi konsumeter har som uppgift att se till att fler och fler produkter övergår till att vara ekologiska och rättvist producerade.

Det finns redan mat, kläder, schampo, möbler, skor, godis och så vidare, som redan är det - men det måste bli mer! Samtidigt måste den onödiga masskonsumtionen minska. Vad gör oss lyckliga i längden?

http://www.medvetenkonsumtion.org

En cool mopp.

Idag har jag handlat städgrejer, mat och annat för runt 700 spänn. Det sved lite, men å andra sidan behöver varje hem en cool mopp. Och, som jag sa till mamma, den kommer ju att hålla länge. "Extra länge... så ofta som du städar", var min fyndiga mammas svar. Ja ja...

Bloggfix.

Städa var mitt uppdrag, men fixat med bloggen blev det. Var så stöddig att jag inte tog någon säkerhetskopia när jag skulle ändra menyerna på inläggs- och kategorisidorna vilket resulterade i att jag blev tvungen att återställa mallarna till ursprungsläge och börja om från början... Men, jag lärde mig någonting. Känner mig inte klar, men nu är det way past my bed time, så jag får fortsätta en annan dag.

Jag kanske ska bli bloggdesignare nu när jag inte verkar bli rockstjärna inom det närmsta året. Tål att tänkas på.

Might as well let the world know...

Nopes, jag kom inte in i Nyköping på rock&pop-linjen. Till hösten gäller location Umeå och occupation Pressbyrån. Först idag fick jag studentångest, 20-årskris, livsfunderingar eller vad vi nu ska kalla det. Vad ska man göra av livet? Det är den stora frågan med många svar. Det är så mycket jag vill, jag blir så lätt rastlös och jag lever väldigt ofta i hopp om vad framtiden har att ge. Kanske dags att lära sig leva i nuet... i Umeå.


Bonfire i Kanada 2006 © Malin Karlsson

Jag uträttar stordåd, inte små fjantiga hantverk i spets.

Så det så, Walker!

Fönstershopping...

En eländes dag har det varit, förutom morgonen då jag fick en kopp te serverad inte många sekunder efter jag sa att jag hade ont i halsen. Kvällen har jag ägnat åt att halvsovandes, tv-tittande och fönstershopping på internet! Ack och ve att det är så dyrt med frakt och skatt, annars skulle jag beställa en hel del från forever21.com säger jag bara. Jag försöker att inte spendera too much även om the sweet sweet gift of skatteåterbäringen har kommit.

Och det är som att man tror.... att om man bara hade kläder som dessa, ja då kommer sommarvärmen på köpet!
Hicka på facebook?!

Alltså... är det bara jag som är upprörd över att man måste skaffa ett användarnamn på facebook? Det var ju det som var så skönt med facebook, att man slapp alla dessa snuttan91 och lillbjörnen_ och sexiDreamgirl. Nej, nu skall man dras med dom igen! ÄNNU värre är att det nu är internationellt och att man därför bara måste heta nåt på engelska. Jag menar, hur fel kan detta inte bli? Och jag som alltid hetat hicka kan ju inte heta hickups. Eller hur?


Prag om två veckor!

Tre dagar sen studenten och nu har väl den hårda verkligheten slagits emot oss bakfulla studenter: vi är fria från skolans bojor och vi är själva ansvariga för att styra upp framtiden av våra liv! Huh...

Jobbat har jag gjort hela dagen. Och ska bli imorgon, dagen efter det... und so weiter som man säger på tyska. Men det känns bra och målet för denna sommar just nu är i princip bara att jobba ihop pengar. Kanske ändras planerna något, men det återstår att se. Härnäst på programmet står Prag med Stefan vilket känns jättekul! Är det någon som har varit i Prag och har tips på vad som bör göras, ses, ätas eller drickas? Tips tas tacksamt emot.

Följ min blogg med bloglovin

Waiting on the World to Change...

Min nya besatthet är denna låt. Kan man få mer sommarsvängighet än såhär?


Waiting On The World to Change - John Mayer

Dansa med skrattet och dansa med gråten.Sommaren ligger för mina fötter
och här står jag och blickar mot skyn
Blott minnen är allt det som har varit
och kanske har jag förändrat min syn

Min syn på vad det är som är livet
på vad det är jag vill leva för
Det var så mycket jag inte borde brytt mig om
men nu ska jag dansa tills jag dör

Dansa med skrattet och dansa med gråten
kom det som väntar för jag är beredd
Med solen i ögonen och modet i hjärtat
väljer jag mina vägar och är inte rädd

Studenten :)

Det var en härlig dag igår! Började med att Jassi skrek åt mig och Peter: VAKNA! NU TAR VI STUDENTEN! Sen åkte vi nedcabbad Mustang in till stan. Där skildes våra vägar åt och det var dags för studentfrukost med jordgubbar och champange!
Det oavbrutna skrikandet började på vår marsch till Midgårdsskolan...

...och fortsatte efter avslutningen och utspringet på vagnen!

På kvällen hade Linn ordnat jättefint i Västerbottensgården på deras tomt med mat och dekorationer... last night out with the gang.Taggade är vi allihopa!

Nu är det klappat och klart! Kvar är självaste studenten med chamapanjefrukost, avslutningsshow, utspring, vagnåk... fika igen och så party all night long!

EU-valet.

Sushin var inte alls särskillt god... riset var gammalt! Och, jag måste erkänna att jag fick lite flashbacks till det extrema sushi-intaget med Toshie när jag var i Japan. Det var för mycket rå fisk på en och samma gång!


Hur som haver har kvällen spenderats mestadels med att titta på valvakan på svt. Väldigt tråkigt att valdeltagandet är så lågt som 42-43 % måste jag säga. Ännu tråkigare att det sägs att det är den yngre generationen som inte går och röstar. För besluten som fattas idag kommer att gälla imorgon! Det är ju vi som borde bry oss allra mest och forma samhället till det vi vill leva resten av våra liv i.

Piratpartiet fick 7,1 % av rösterna. Ni kanske tror att jag hatar dessa uppstickare pga detta inlägg, men jag tycker faktiskt att deras framgång bevisar att folket kan påverka och att det inte är omöjligt att förändra och stjäla röster från de större partierna. De visar att demokratin fungerar och att det är meningsfullt att rösta! Men däremot tycker jag det är synd när små uppstickarpartier får så stor andel röster bara för att de har så trogna anhängare och valdeltagandet i övrigt är lågt.

Annars då? Kul att miljöpartiet kammade hem så många röster! Även om jag inte röstade på dem så tror jag att de behövs som en drivkraft för miljöfrågorna. Tråkigt, däremot, att Sverigedemokraterna hamnar på 3,3 % och börjar komma otrevligt nära 4 % spärren.

Här kan ni se det slutgiltiga valreslutatet.

Nu är det sovdags! Måste vara pigg för att kunna insupa lite krigshistoria i Sävar imorgon!


Läs vad andra bloggare skriver om ,

Härliga söndag!

Idag vaknade jag, utvilad, och tänkte: jaha, vad är det som ska bli gjort idag? Till min stora glädje upptäckte jag att jag har ingen-ingenting som måste göras! En dag med inga måsten då jag är dubbelledig, dvs inget jobb och ingen skola. Inga läxor och heller inget diskberg hemma.

Så jag har handlat ingredienser och ska laga fiskgratäng med lyx-creme fraiché och baka nåt gott till studentfikat, självklart något chokladigt. När jag var och handlade hittade jag, till min stora lycka, sushi som var på halva priset och bara kostade 30 spänn... synd att sushi är så dyrt i vanliga fall!

Ha en bra dag, nu ska jag äta sushi och slötitta på tv!


Lite bal!


Fotat av Stella Liljeström.

Balen 2009!

Måste säga att balen var en väldigt trevlig tillställning. Förutom den väldigt malplacerade och högst opassande underhållningen mellan för- och varmrätten, bestående av ocharmerande hiphop och otajmad rap, så var allt bra ordnat! God mat och dryck, fint dukat, bra lokaler och bra mix av dj och live band! Och inte att glömmas - alla snygga människor som jag ägnade mig att spana på när jag inte orkade dansa så mycket.

Dagen till ära kom min personliga fotograf Stella. Bilder kommer!

Angående Piratpartiet.

En rolig sak som hände för ett tag sedan som jag kom att tänka på:

När jag var på jobbet kom det in en kille vid åtta på kvällen, klädd i vad Piratpartiets missionärer brukar bära.
Jag: "Så ni är ute så här sent och kampanjar!"
Han:  "Nej, jag var på debatt på bibblan"
Jag (nu intresserad, hade tänkt gå på den debatten): "Jaha, var det bra då?"
Han: "Nej, jag fattade typ hälften. Om ens det.."
Jag säger: "Jaha..." Men tänker: "För att du inte kan nåt om politik kanske!"
Han: "Sista gången jag går på nån debatt!"

Jag skrattar ihjäl mig i huvudet och tänker att det var tur att han var med i Piratpartiet. Man vill ju inte ha såna inkompetenta politiker bland de "riktiga" partierna... Ska bli intressant och se hur många röster PP får!


Smink och ett leende döljer det mesta!

Sjuk? Jag? Inte för fem öre!
Redo för bal imorgon!


Host.

Ve och fy och blä! Är det någon som har en dunderkur mot förkylning? Helt frisk vill jag vara om ca 38 timmar!

Eländes elände!

Usch och fy för att vara sjuk! Särskilt när studenten, och i synnerhet balen, är oroväckande nära. Som tur har jag världens gulligaste Stefan som trots min snorighet ville hålla mig sällskap. Med sig hade han även Disneyversionen av Treasure Island som var mycket underhållande även om jag behövde förklaring för att förstå handlingen...

Drastiska åtgärder har tilltagits och ikväll "smaksatte" min kopp japansk grönt te med tre gigantiska vitlöksklyftor. Hackade och sedan flytande i min tekopp drack jag motvilligt alltihopa i hopp om att bli frisk. Så om jag inte dött av vitlöksförgiftning borde min förkylning vara borta imorgon tycker jag!