Solallergi.

Härlig härlig var gårdagens väder! Jag gjorde något som inte hör till det vanliga:
1. Solade. Kan minnas att jag solade nån gång förra året för första gågen på flera år.
2. Brände mig! Vilket jag inte kan minnas senast jag gjorde eftersom jag aldrig kunnat vistas i solen tillräckligt länge för att riskera att bränna mig.

Så jag säger att jag är taggad på sommaren fast händerna kliar, för min allergi verkar ha gett med sig lite.
Dock har jag insett att det måste vara minst lika jobbigt att vara allergisk mot pollen eftersom att det också begränsar en från att vara ute och göra vissa saker (typ njuta av doften av nyklippt gräs) och ger allergiska reaktioner. Fy för alla allergier!

Portfolion inlämnad!

Äntligen är portfolion till Foto A inlämnad, vilken ångest det var!  Men studenten känns ännu närmre nu och jag skiter i vilket betyg jag får, för jag är nöjd med mina bilder, punkt!

 Här är några smakprov:

Taget från Midgårdsbron.


Fotat på Buketten i Umeå... och faktiskt vinnande bild i fototävlingen vi hade i klassen.


Tror jag redan lagt upp denna bild tidigare, men här är den redigerad. Tagen i vackraste Kyoto i Japan.

Visst röstar du?

Lite mörkrädd blir man när nyhetsankaret på tv säger att drygt 45% av svenska röstberättigade inte vet om att det är val till EU-parlamentet den 7:e Juni! Just därför tänkte jag promota det lite i min blogg.

Jag tycker absolut att alla borde rösta. Visst kan jag respektera de som inte vill rösta, men då tycker jag att de inte har någon som helst rätt att klaga på samhället eftersom att de aldrig sagt sin mening. Alltså inte klaga på skolsystemet, skatterna, vården, arbetspolitiken och så vidare - som faktiskt berör oss alla.

Visst kan det vara ganska svårt att veta vad man ska rösta på om man inte är så insatt - särskillt i EU-frågor. Men, som jag ser det är det viktigare att rösta på ett parti som man tycker verkar vettigt, utan att vara insatt, än att inte rösta.

Det som händer när vi får ett lågt valdeltagande är att de små extrema partierna, som har trogna väljare, får överproportioneligt många röster. Detta leder till att partier som t ex Sverigedemokraterna får fler mandat och mer att säga till om i EU-parlamentet.

Så även om du står och väger mellan olika partier och inte riktigt kan bestämma dig, precis som jag; gå och rösta ändå! Det kan vara ganska svårt som ung att veta vilket parti som står i linje med dina åsikter, men troligtvis finns det inget parti som tycker precis som du i alla frågor. Det gäller att hitta det parti som står närmast dig, eller... det parti som är minst dåligt.På både
DN och Aftonbladets hemsidor kan du svara på frågor i ett test
och se vilket parti dina värderingar ligger närmast.

Läs även vad andra bloggare skriver om ,

?

Ska jag lägga ner den här bloggen? Jag har ingen aning vad jag ska skriva om längre... såklart finns massa tankar i huvudet, men vill nån läsa det. Hum hum...

Let me tell you now...

Alltså, är dom inte supersöta där dom hoppar omkring och sjunger? Michael ser ju inte ut att ha många år på nacken direkt.

Hoppas den här låten hjälper mig dit jag vill...


Jackson 5

Angående tåg som inte går.

Uppdatering på mitt SJ-klagande: jag fick en resecheck för hela beloppet av min resa. Se där, nu kan jag resa ännu mer! Klaga är min specialité, ibland lönar det sig rejält!

Dock hoppas jag att tågen faktiskt går, och gärna i tid, nästa gång jag åker.

En japansk fågel.

Lite småkul är det att jag fortfarande har läsare fast jag knappt bloggar längre. Vilka är ni? Och vad vill ni läsa i min blogg?

En bild blir det idag. Duger denna till min portfolio? Hm.


Solnedgång i Mexico.

Nog för att det var varmt och skönt idag... men alltså MEXICO! Blir man inte liiiite sugen av att läsa Livs blogg? Japp, bilden här nedan är snodd från hennes blogg. Vet dock inte om jag skulle palla att vara under vatten så mycket, hajrädd som jag är. Sen skulle det typ inte ta länge förrän jag blev ett russin av vätan, och en enda stor böld av all sol... haha, mysigt värre!

Saknar dig Liv!


Och att bero på bloggar så har vi idag fått en ny blogg till Sabbatsår.se som sällskapar Liv som redan bloggar. Vår nya bloggerska heter Marika och snart åker hon på språkresa till Rom. Läs hennes blogg här.

SJ:s opålitlighet.

Igår befann jag mig i fina Nyköping, vilket var mycket trevligt. Inte lika trevligt var det dock att alla tåg ställdes in på kvällen när min tågbiljett skulle ta jmig till Arlanda. Suck, tänkte jag, men på något sätt löser det sig väl. Det stod att alla tåg skulle ersättas med bussar. Men... ingen visste vilken buss som skulle gå när, och vart, eller om alla skulle rymmas. Busschaufförerna och SJ-personalen inne på stationen tittade förnärmat på mig, ryckte på axlarna och sa "jag vet inte, fråga inte mig!" när jag undrade hur jag skulle ta mig till Arlanda för att hinna med flyget.

Så där stod vi, rätt så snopna, en skara upprörda icke-tågresenärer och undrade vad som nu skulle hända. Det stod tre bussar där, massa chaufförer, men ingen som verkade åka någonstans. Det ryktades om nån buss som gått från Linköping... men när den skulle vara framme var oklart. Och den var redan full, förresten.

Det hela slutade i alla fall med att jag hoppade på en buss mot Södertälje, som enligt busschaffisen var min enda chans att förflytta mig i riktning mot Arlanda, tillsammans med 30 skrikika skolbarn med gameboy. Försökte få tag i SJ via telefon, och lyckades precis när bussen stannade i Södertälje. Men då slet en kvinna, som visste att jag skulle till Arlanda, tag i mig och sa "det går ett tåg nu, spring!". Så alla som skulle vidare mot Stockholm tog sina väskor och sprang från bussen genom tågstationen och upp på perrongen för att hinna med ett x2000 som kom inrullande. Tack och lov fick vi åka med - första klass till och med.

Jag tog mig alltså hem tillsist, men bara på grund av tur! Tycker det är skamligt hur SJ hanterar situationer som dessa. Det minsta man kan begära är i alla fall information. Den här gången gick det ju bra, men jag kunde ju lika gärna ha missat ett flyg till Tokyo!Ilska inspirerar.

Det blev en spontan bloggpaus tydligen. Men jag har inte haft något att srkiva - och då gör det väl detsamma. Dock så är alltid ilska en inspirationskälla för mig, och det är därför jag är tillbaka! Hela tågresan idag har jag planerat mitt arga blogginlägg.

Men... nu är jag så sjukt trött, ser i kors... och ser i trippelkors om jag ser disken i köket, filen jag glömde framme medan jag åkte bort, tvätten som ligger ovikt och tänker på de analkande proven. Så kära vänner, jag ska berätta om vad som gjorde mig så arg imorgon istället.

Sov gott!