Inte enda fram.

Kan ni kommentera lite? Vill ni läsa min blogg eller. Har ju tusen idéer att skriva men... kommer lixom inte enda fram.

Push the button.

Hittade en ganska kul grej på jordklok.se - en ecobutton! Kopplas in till usb-porten på din dator och genom ett enkelt knapptryck på jordgloben försätts datorn i det mest energisparande viloläget. När EcoButton aktiveras stängs fler applikationer av än i Windows viloläge och ännu mer energi kan alltså sparas.

Tillverkad i återvunnen plast och fungerar till PC med Windows 2000 / XP / Vista. Coolt va?


Enligt Spotify...

Mina "Artists you may like" enligt Spotify är för tillfället Aaron Carter (lillebror till Nick Carter från Backstreet Boys), B*Witched och Jessica Simpson. Får mig att undra vad tusan jag lyssnat på som fått dom att tro allt detta om mig?

Bilderna är inte förstörda

Jag är inne i en fotoperiod och det känns kul! Tyvärr hör jag min fotolärares röster i mitt huvud om att histogrammen visar att bilden är förstörd - finns inget att göra, fota i raw blablaBLA. Men, dessa bilder är väl ganska fina att slänga ett öga på och från och med nu är det det som gäller, rakt av.

Finns ett rivningshus här i närheten som jag tänkte göra en bildserie av hur det sakta försvann - men jag var för sent ute. Kanske blir det några tuffa bilder därifrån ändå, vem vet.


Supergott!

Sommar och supergod egenodlad mat ute på landet är nog inte mycket som kan slå hörrni! Här nedan ser ni röbetor (egna) och morötter ungsbakade med smör, timjan-flingsalt, vinäger, liiite råsocker och persilja (egen). Ungsbakade lökar(egna) direkt ifrån jorden. Lättkokt rödbetsblast och mangold (båda egna), med vitlök, olja och timjan. Fetaost och tomater. Härliga ärtskidor (egna). Detta var gött!

Dessutom gjorde mamma , som hon kallade, en "räkcoktail" med räkor, paprika och nån slags vinegrätt till förrätt och jag fixade smaskens jordgubbspaj till efterrätt.

Till alla er som tycker jag är knäpp kan jag säga att egenodlade färska lökar smakar väldigt olikt vanliga gamla gula lökar från ica! Så det så. En viss lök-hatare tror mig inte ett dugg.



Ayo Technology...?

Alltså. Medan jag skruvade ihop mina ikeamöbler lyssnade jag på Ayo Technology med Milow, utan att fundera så mycket på texten... men, så lyssnade jag och tänkte va? Sen lyssnade jag lite mer och förstod faktiskt inte. Vad för teknologi menar han? Sen såg jag videon... och man undrar ju faktiskt hur han menade med allt, och är det blod som rinner ur hans mun på slutet? Huh.


Härliga sommar.





Barn igen.

Är hemma hos mamma och pappa på landet och årets första dopp är nyss avklarat! Känns skandalöst att det dröjde ända tills augusti... när jag var liten så badade jag och min bror i princip hela dagarna och det var alltid lika roligt. Idag kände jag mig som ett litet barn igen och ville bara inte gå upp ur vattnet :D Har fotat lite också så vi får se om det blir några fina trädgårdsbilder sen.

Nu blir det exprimentiell middag med rödbetor + blast, mangold och annat från grönsakslandet. Och jordgubbstårta till efterrätt! Mums fillibabba.

Vilken müsli är du?

minmusli.nu kan man blanda ihop sin egen müsli och få den hem rakt i brevlådan. Man betalar bara för sina ingredienser (i vikt) och inget porto tillkommer. Allt är ekologiskt odlat och det finns ganska mycket att välja på! Kul grej tycker jag, men kanske lite dyrt.


Pistagenötter och blåbär


Gojobär och bovetepuffar


Amarantflingor och pumpakärnor









Frågan är...

...varför ALLA kunder på jobbet måste se jätteförvånade ut när jag säger att vi stänger kvart i tolv och säga: varför inte klockan tolv? eller det var ju udda!

Svaret är: därför det!

Winnerbäck till Umeå!

Den 26:e november spelar Lars Winnerbäck på Gammlia i Umeå. Nån som vill gå med mig?

Smart eller inte, det är frågan.

Så är det sista dagen på semestern, eller sista halva dagen.. börjar jobba klockan fyra. Tills dess blir det att banka lite Malmlådor till byrån. Angående gårdagens våndor så kom Stefan till min räddning. Han fick upp lampan, övertalade mig att skruva in skruvarna hårdare i byrån som var väldigt ranglig och fick ihop Nomine datastol! (Även om han först förstörde ett hjul så att det är löst. Kan dock tilläggas att det var jag som övertalade honom att det var nåt fel på hjulet och att en metallgrej behövdes ta bort...)

Flera gånger igår när jag kände mig som en idiot av diverse anledningar så repeterade jag för mig själv: jag är faktiskt smart ändå. Och snygg, tillade Stefan. Men, min Ikeahjärna är faktiskt sämst och jag har tagit sönder en lampa i hallen nu också....

Nån som vill köpa ett Oxel överdrag till en 105cm säng? Helt oanvänt.

Hej ilandsproblem.

Igår blev heldag på Ikea... klockan hann bli tolv på natten innan släpet var lämnat tillbaka och jag var hemma. Var kul att handla och hittade mycket bra!

Hela dagen idag har jag dock ägnat åt att vara arg som ett bi över Malm byrå som är så tung att jag inte orkat montera klart den, över att Nominell stol faktiskt inte går att montera ihop (trodde att ikeamöblerna var idiotsäkra...), över att jag köpt för lite av tyget Sara som nu inte når ända upp till väggen där det hänger, över att jag köpt Oxel madrassöverdrag 105cm istället för 120cm som skulle passa min säng så mycket bättre. Ikea ligger ju så långt bort ifrån Umeå så när man väl far vill man ju att det ska bli rätt.


Burritos och solsken till middag.


Stefan tror att jag vill konkurera ut hans superduper-burritos. Men det vill jag ju inte, jag vill bara göra en godare version :) Skämt och sido så är burritos hur gott som helst. Inspirationen till att laga dessa godingar fick Stefan i Prag där han åt burritos två gånger när vi besökte de vegetariska restaurangerna. Jag åt en burrito när vi var där, men blev helt såld först när Stefan lagade dom här hemma. Super! Min burrito på bilden stämmer inte med receptet nedan - i min snabbversion hade jag hackad avokado och creme fraiche istället för guaccamole, funkar också!

Bästa burriton:
Quorn stekt i sötsur sås läggs i en tortilla tillsammans med riven ost (gärna cheddar) och guaccamole. Rulla ihop tortillabrödet och riv ost över. Grädda i 200 C ca 10-15 min tills burriton fått fin färg. Perfekt bjudmat eftersom den känns så lyxig och smakar ljuvligt!

Ordning och reda.

Igår och idag har jag städat massor. Kanske ska jag uppdatera er på spindeljakten? Såhär gick det: igår så hade äckelspindeln förflyttat sig till taket och jag insåg att nu var stunden kommen. Så med en stol och en gammal DN drog jag igång jakten. Dock så visade det sig att spindeln hade muterat till en gräshopps-spindel eftersom att den tog små skutt (jag lovar jag skrek inte) när jag försökte få tag i den. Till sist lyckades jag dock och nu ligger den i soptunnan. Hoppas den inte lämnade kvar fler spindelbebisar än dom jag redan dödat!

Till alla er djurälskare ska jag säga att jag tycker om djur och att de ska ha det bra - men när det kommer till kryp har jag faktiskt ingen medkänsla alls. Det är bra att de finns så att fåglarna kan äta dom, men annars är dom bara hemska!

Har i alla fall städat och rensat ut lådor, skåp och min garderob. Nu blir det att sälja på tradera! Än är jag inte färdig dock... imorgon blir det Ikea och i och med allt nytt som kommer in så ska det gamla också ut eller på sin plats.

Klistra om skåpen.

Det finns ganska enkla sätt att förnya sitt hem. Att piffa upp skåpluckorna med Dodecifilm som man bara klistrar på är ett sätt! Finns i många utföranden på dodeci.it Dock var dom ganska dyra - 850 kr styck. Å andra sidan skulle det vara dyrare att byta skåpdörrar!


Spindelfångare.

Jag städar och städar. Detta är som ett riktigt träningspass må jag säga! Dock så har jag ett problem. Spindelproblem med andra ord. Jag hatar spindlar, men en liten rackare har bestämt sig för att bo i mellanrummet mellan fönsterlisterna och fönstret - dvs så att jag inte kan komma åt att döda den. TIll på köpet är den så äcklig att jag inte har vågat döda den de gånger den krupit fram. Dessutom tror jag att den börjat få spindelbebisar eftersom det krupit fram några små kopior som jag fått tag i.... jag blir tokig!

Så jag googlade spindelfångare och hittade dessa på
coolstuff.se





En spidercatcher som inte dödar spindlarna så att du kan släppa ut dom sen... även om jag inte har nåt emot att döda dom. Det andra är en bugbuster som du lixom suger upp spindlarna med. Undra om dom funkar?



Ikeavåndor.

På onsdag ska jag mamma och Stefan på Ikea. För min del ska jag storhandla möbler för första gången. Dock har våndas jag över en sak. Vilken av dessa två byråer ska jag köpa?

Priset skulle ju egentligen kunna avgöra allt, men jag har faktiskt pengar som får spenderas på möbler nu... hur som helst kostar den mörkbruna 449:- och den ljusbruna 1295:-. Dilemmat ligger i storleken. Jag är tokig på att jag har så lite förvaringsutrymmen i min lägenhet och är lite less på att ha handukarna i tv-bänken om ni förstår hur jag menar. Den dyrare är ca 10 cm större (=mer förvaring) åt alla håll och ju ganska fin i färgen. Samtidigt kanske det blir som en stor klump i vägen för min garderob... hm? Från och med nu startar omröstningen. Vilken ska jag välja? Eller ska jag helt enkelt sluta va materialist och slänga allt jag äger... det är ju frågan. Tror inte det blir av dock.



Ekofin.

Idag har jag startat en ny blogg! Som alltid gilar jag att ha projekt och detta är det senaste. Ta en titt här! Designen verkar uppdateras eftersom... så om det ser tokigt ut så ändras det nog snart!