Love.

Ayreon oh, Ayreon. Mannen bakom detta band, Arjen Anthony Lucassen, kan ju inte lida av inspirationsbrist på något sätt. Även om jag bara har lyssnat in mig ordentligt på albumet  "Human Equation" så är jag väldigt imponerad på uppfinningsrikedomen och variationen i det han skriver. För att inte tala om låttexterna som faktiskt bildar en sammanhängande berättelse tillsammans . Sen lär det ju krävas en hel del samarbetsförmåga då det var 20 medlemmar i bandet under inspelningen av just den här plattan...

Här är elfte "dagen" av totalt tjugo. Blir man inte sugen på att bjuda upp till dans?


Ayreon

En utmärkt brevbärare.

Förslag på framtida yrken till min systerdotter:
- utdelare av något slag, t ex brevbärare.
- lagerarbete där varor skall uppackas.
- butikspersonal som håller ordning på varorna så att allt står på rätt plats.

Detta grundar jag på att lilla Selma, under tiden jag befann mig hos min syster i Göteborg, ständigt intresserade sig för att flytta på saker, ta bort grejer från tv-bordet som brukar vara tomt, packa upp matkassar och väskor (min väska). Hon lämnar mer än gärna också ifrån sig det hon håller i. Till exempel hämtade hon saker från min shoppingkasse och kom med dessa till mig, en i taget. En utmärkt brevbärare med andra ord.


Tjuvar och banditer - uppföljning.

Så det finns faktiskt hopp för mänskligheten. Även om min väska, mitt körkort, kredikort, mina kontanter och min mp3-spelare är borta, så har övrigt innehåll från min plånbok nu anlänt med posten; ihopsatt med ett gummiband och med en hälsning från en göteborgare som jobbar på hovrätten. Han hade hittat mina kort i en papperskorg, på nån gata där jag inte alls hade varit, och tagit upp dem. Sen måste han ha sökt på mitt namn för att få tag i telefonnummret till mina föräldrar dit han ringde för att berätta vad han hittat.

Nu slipper jag i alla fall skaffa nytt lånekort på bibblan, patientkort och vissa medlemskort... Tack du göteborgare, du är en gentleman. Och hoppas att inte papperskorgen var djup och fylld med äckliga saker.

Blue skies.

Som känt gillar jag att tjata om vädret. Vissa kanske tycker att det bara är ett ytligt samtalsämne i brist på något annat - men jag tycker det är ganska trevligt att prata om just vädret. Det påverkar ju oss ganska mycket, jag menar vem skulle inte bli arg av spöregn dagen picknicken var planerad, eller ännu värre: snö på studenten.

Hur som haver, här bjussar jag på lite blå himmel från Umeå:


Tjuvar och banditer.

Jo, nog fanns våren i Göteborg - men även tjuvarna. Min väska med plånbok (körkort, visa, biocheckar, medlemskort etc) och mp3 blev stulen när jag provade skor i Nordstan. Riktigt riktigt arg blev jag, men försökte att utöva lite ilskehantering och tänka att tjuven inte både skulle få ta min väska med inehåll OCH förstöra mina resterande 1,5 dagar i Göteborgs soliga stad.

Våren finns i Göteborg!

Inte illa här i södra delen av landet må jag säga. Försökte mig på att mobilblogga idag när jag såg funktionen "skicka till blogg" på min mobil. Grejen var dock att mobilen skapade en ny blogg åt mig... gick inte att välja var bilen och texten skulle publiceras. Så här är min nya blogg tydligen...

Jag är jätteglad, har bara solen i ögonen... (och spilld mjölk över allt, you know.)


Nissen och Nancy Nånting.

Min kamera samarbetar med mig igen! Såhär snygga var jag och Stina på maskeraden som Nissen och Nancy Nånting som var gift med nån i nåt band vars namn jag inte minns.

Det slog mig nyss att jag ser ut som en riktig tönt jämfört med Stina.

Grattis till Umeå kommun! Jag är inte bitter.

Har precis betalat 162 kronor för en borttappad pa100-bok, känns ju lagom nödvändigt. Lär ju hitta den på något finurligt ställe imorgon... men ja, grattis till Umeå kommun som får mina pengar att köpa in en splitterny bok med.

Förutom det så sitter jag och är otroligt irriterad på min nya kamera, som då och då vägrar att överföra bilderna till datorn. "Går inte att läsa objekt från källfil". Snark vad less jag är på nya saker som inte fungerar - nya och dyra ska betyda bra och funktionsdugliga! Så inga roliga bilder från gårdagens maskerad kan jag bjussa på...

Annars längtar jag som tusan till varmare breddgrader, som till exempel Göteborg som jag ska till på tisdag :) På tal om varmare ställen så befinner sig min kära vän Liv på betydligt varmare breddgrader. Läs om hennes första intryck av Mexicos djungel på hennes
blogg.

Långfredag.

Min släkt har dukat upp världens påskbord och jag utbrister till min mamma:
- Dett är ju idag man inte ska äta, det är långfredag! Vi är fel ute.
- Men Malin, vi är ju inte muslimer...

04.52

Kommer på mig själv med att sitta vid datorn och googla på hur man kan få korrekt besöksstatistik till hemsidor kl 04.52... Tidig långfredagsmorgon alltså. Har russinfingrar efter ha diskat på jobbet, och ingen användbar information hittar jag! Verktygen för statistik som webbhotellen erbjuder visar båda helt olika siffror och det känns ju väldigt obra. Om nån undrar så är det Sabbatsår.se som jag är besatt av.

Vet nån?

Aprilväder?

Det sägs ju att april månad ska präglas av oförutsägbart väder där snö, regn och varma soldagar blandas friskt. Vad hände med det egentligen?! Ända sen 1a april har det bara snöat, och snöat och SNÖAT ännu mer! Lite regn var det i och för sig.. men mest bara snö. Jag vill ha sommar nu!

Söderöver har dom shortsväder och medan Umeå har gallonväder. Jag längtar till Göteborg!


64-festen!

Tisdagens 64 dagar till studenten-festen var ju inget annat än succé må jag säga. Alla var så glada och taggade, och dansgolvet på två våningar aldrig tomt. Så som det ska vara.


För övrigt så tror jag att var enda en som var på förfest hos mig glömde en sak. För avhämtning finns: två par väskor, två plastpåsar, två par vantar, två udda vantar, två mössor och ett pass... På tisdag drar jag till Göteborg så hämta innan dess om ni inte vill vara utan era grejer hela lovet.


Liv mår bra!

Bloggade just i Livs blogg för att berätta för hennes läsare att hon inte kan blogga förrän på söndag och att hon har det bra. Verligen synd att jag inte kunde svara fast hon ringde tre gånger... men, a women's gotta do what a women's gotta do at work. Hur som helst var det skönt att höra hennes röst på mobilsvaret och veta att hon har det bra. Och inte lite äventygssugen blev jag när drömde mig bort till Mexicos stränder...

Ordningssamma japaner.

Som jag skrev i ett tidigare inlägg så gillar Japanerna skyltar som säger åt dem vad man får/inte får/bör göra.
Här kommer bildbevis:


Till höger: "Do not smoke while walking" var målad på ganska många trottoarer och följdes med några få undantag. Istället var rökarna stationerade på "smoking areas" som fanns lite här och var.
Till vänster: Kanske inte syns så bra men länst ner står det "Don't rush into the train". Men måste man så måste man...

Sov dig smartare.

Sitter och skriver ett arbete om sömn till Naturkunskap B. Sen man kommit igång går det faktiskt ganska bra plus att det är intressant. Visste ni till exempel att sömnen är viktig för att minnet ska fungera? Det är när vi sover som hjärnan lagrar det vi upplevt och lärt oss under dagen. Om vi lär oss något de fyra sista minuterna innan vi somnar så registreras inte detta i minnet överhuvud taget. Det är också under natten som gamla minnen som inte "behövs" längre raderas.

Hjärnan är så himla faschinerande... inte konstigt att naturvetare blir religösa.

Dancing in the street.

Fredagskänsla och allmänt å vad bra livet är-känsla tycker jag att den här låten förmedlar. Man vill lixom dansa - på gatan! Egentligen en cover av Martha and the Vandellas, men jag tycker att Jagger och Bowie gör en skön version... och se hur de dansar och lever sig in, för att inte tala om kläderna. Ljuva 80-tal!


Dancing In The Street - David Bowie & Mick Jagger


Go Madsar City!

Såg precis på tvn att en "miljöstad" ska byggas i Förenade Arabemiraten! Masdar City, som staden ska heta, är ett samarbete mellan landet och WWF som ska resultera i en stad helt och hållet fri från koldioxidutsläpp som agerar försökskanin och är en förebild för andra länder i sin väg mot ett grönare samhälle. Transporterna inom staden ska ske med tåg som går på magnetiska rälsar, 99% av soporna ska återvinnas, all mat som säljs ska vara ekologisk och rättvisemärkt, energi ska utvinnas från solpaneler och vindkraft, vattnet skall återvinnas...

Min första reaktion var att detta inte kan vara något mer än ett första-aprilskämt... men så kom jag på att det är den andra april idag och det faktum att detta visades på en gala för klimatet. Hittade även deras
hemsida, so this ain't no joke man!

 Är det inte helt fantastiskt att detta är sant! Kanske finns det hopp om mänskligheten ändå.


April, april.

Det ryktas om att det var +30 i Göteborg idag, men jag tror bestämt att det var ett aprilskämt.

Har du lurat nån idag? Jag glömde helt bort. Tror inte heller att jag blivit lurad idag, blåögd som man är. En gång lurade jag Peter om att en glassvamp (prydnadsgrej) vi hade hemma var en riktig, men mycket speciell svamp, som bara fanns i ett fåtal länder i hela världen. Jag drog det hur långt som helst och började berätta i vilka länder... och om jag inte minns fel så gick han på det - och påminner mig än idag om min onda natur. Men, det var länge sen. Minst tio år.

Minns inte riktigt vad jag och Peter försökte uppnå med den här bilden i juni 2004, men det var säkert kul då... tagen innan vi for till logen i Gräsmyr och buggade. Jag kom dock därifrån med traumatiska upplevelser efter att ha dansat med en svettig gubbe vars antydan till kulmage pressades emot mig.

Kärlek och ålder.

Tröttheten slog mig precis med ett basebollträ i huvudet och jag vinglar runt i lägenheten och tänker att jag borde göra något produktivt. Tillexempel skolarbete, dammsuga eller nåt annat kul. Istället har jag gjort en mini-kladdkaka som står och i ugnen för att förhoppningsvis få upp mitt blodsocker (läs: jag var sjukt sockersugen.) Så nu sitter jag och känner mig misslyckad som dessutom skriver om detta i min blogg.

Botemedelt är såklart att klaga lite på andras liv, gärna kändisar, som ofta ska framstå vara så perfekta. Jag brukar oftast inte ha så stor koll på kändisar, skådespelare, programledare etc, men läste idag om Linda Rosing. Hon har haft något slags bachelorette-program för att hitta sin livskärlek, och kommit fram till att 19-åriga Hugo is the man. Linda är 35 och hennes dotter är bara fyra år yngre än hennes nya ragg. Är inte det lite äckligt?

Sådär ja, nu känner jag mig lite mindre misslyckad.