Mina muskler.

Idag är en fin dag. Varm och solig. Inte mindre dålig blev den ju av att min bror frågade om jag har börjat styrketräna, woho ropade jag och spände mina muskler!

Massvaccinationen mot svininfluensan är på g...

Just innan läggdags hittade jag ett mycket intressant blogginlägg angående vaccination mot svininfluensan... Läsvärt på en läsvärd blogg! Varje gång jag läser sådant känner jag mig som en så liten liten människa i denna stora värld - det är inte lätt att förstå och påverka. Oftast så går vi ju alla med strömmen, för om sjukvården, staten eller vad annars det kan vara, säger att något är bra... ja då tror man ju det rakt av. Precis som att vi tror att maten i affärerna och krämerna vi smörjer oss i ansiktet med var dag inte innehåller skadliga ämnen... mer om detta senare dock. Off to bed.Badrumsposen.

Fick lite lust att fota men insåg att det enda acceptabla ljuset fanns i mitt badrum. Och det enda som fanns att fota där var mig själv. Men det passar ju bra eftersom jag gärna visar upp mitt nya hår igen!

Det ska bli mer fota av. Gäller bara att hitta tiden och inspirationen.

Lite klagan bara...

..alltså: jag slår mig så ofta! Det i kombination med att jag har superlätt att få blåmärken så har jag nästan alltid kring tio stycken blåmärken. För stunden har jag ont i knäet som jag slog i en dörr för typ en timma sen. Får väl se vilken färg den antagit imorgon.

Off to bed!

Bara början.

Kändes lite som att sommaren var över när jag cyklade hem just - det var så mörkt. Mörkt som i slutet av augusti-början-på-september-snart-vinter. Men det är ju dumt att känna så när minst halva sommaren är kvar OCH när jag får två veckors semester på fredag :) Då ska jag remakea min lägenhet big time!

Mode(?) hösten 09.

Bläddrade i senaste Cosmopolitan och läste till min förskräckelse höstens mode. Det listades olika saker som var "helt rätt" men bara kändes mer och mer fel ju mer jag läste...

På listan fanns så kallade "puffväskor" i fluffiga gossedjurstyger, krås (typ crep-papper) att fästa runt hals och handleder, tjocka strumpbyxor generöst dekorerade fastsydda stenar och pärlor. För att inte nämna gardintofsen som passar utmärkt att pryda höstens frisyrer med...

Behöver jag säga något mer?


En gardintofs.

Ehat+.

Min fina systerdotter Selma (1,5 år) startade idag msn på min systers dator, där jag tydligen loggades in automatiskt. Sen startade hon en konversation med någon av mina kontakter och skrev ehat+.

Bara så att ni vet, det var inte jag.

Tror visst jag klippte mig igen...


Vegetarianen som åt korv.

Ikväll hände följande på jobbet då en kille kommer in:

killen: nu ska jag göra något galet...
jag: jasså?
killen: jag ska köpa korv!
jag: okej.. (jättegalet? hm)
killen: jag har inte ätit kött på fem år, är vegetarian.
jag: oj! men då ska du väl inte bryta det (får lite "prestationsångest" över smaken på korven)
killen: jo, nu är det dags känner jag.
jag: att sluta vara vegitarian?
killen: nej, men att äta en korv. bara ikväll.
jag: du får stanna kvar och äta den i så fall så jag får se ditt ansiktsuttryck.

killen säger att det kan han väl göra, och att han kan berätta om den är god.
så jag fixar korven. han tittar på korven, samlar mod och tar en tugga.

killen: helt ok. men inget jag kommer sakna...

Så blev han vegetarian igen.

The End.

Angående långa naglar.

Det kanske ni inte kunde tro... men jag har förlängt naglarna! Tyckte att det kunde vara kul att prova när jag såg att ett nagelfixeri tvärs över gatan där vi bodde endast tog 150 kr för fransk manikyr.

Minns hur jag en gång höll ett litet tal om hur dumt det var att förlänga naglarna när det bara kostar pengar och gör en delvis rörelsehindrad. (Återkommer till det sistnämnda.) Men nu när jag har dom så kan jag konstatera att det är ganska snyggt, och bekvämt att inte lägre ha korta, mjuka och trasiga naglar. Det är också ganska skönt att klia sig med dessa supernaglar, men det måste ju vara den enda fördelen....

Strax efter att jag var klar med mina naglar insåg jag dock begränsningarna i mit liv.
Hur:
drar man upp gylfen på tighta byxor? (hade seriösa problem med detta första dagen!)
tar man ut linser?
skriver sms?
plockar upp små saker från golvet?
tar lös platta kylskåpsmagneter?


The Jazzboat.

Jazzbåten förtjänar ett eget inlägg och var definitivt en av höjdpunkterna under resan enligt mig, och kanske också enligt min pojkvän. Det hela går ut på att man åker båt längs floden Vltava, som rinner genom staden, äter och dricker gott om så önskas (vilket vi gjorde) samt njuter av kvällens jazzband. Det var vekligen mysigt att se den upplysta staden på båda sidor om floden till tonerna av livemusik... maten var inte heller att klaga på!

Att åka med the Jazzboat är ett hett tips för alla som ska till Prag. Vi köpte våra biljetter på deras hemsida innan vi åkte, vilket fungerade utmärkt. Hemsidan hittar ni
här.
Läs även vad andra bloggare skriver om , ,


* * * * * i betyg till Pragresan!

HEJ! Att komma hem från Prag med sina 30 grader blev en smärre chock då Umeå hade ynka tio. Det var dock lite skönt att få kyla ner sig måste jag erkänna eftersom att jag upptäckte (?) min mycket utvecklade egenskap att svettas under resan.

Hur som helst så får resan 5 stjärnor av 5 möjliga i betyg. Resan ner, med tåg och övernattning i Skavsta samt flyg till Prag gick bara bra. Sen visade sig vårat vandrarhem, Miss Sophie's, vara över förväntan; det visade sig att vi hade en STOR "design"-lägenhet med sovrum, kök och badrum! Fyra meter högt i tak, fint inredd och med målningar på väggarna. Personalen var trevlig och svarade på våra frågor, och när vi var borta på dagen så bytte de handdukar och diskade åt oss... vilken lyx! Och verkligen till ett bra pris.

Jag och pojkvännen hade det mycket bra under vår lilla semester. Vi gjorde små utflykter och tittade på staden (bland annat Prag Caslte), shoppade, åkte Jazzbåt och åt god mat till ett bra pris.

Funderar nästan på att göra en liten reseguide här på min blogg... Det är som att återuppleva sina resor när man skriver om dom tycker jag.Vår resa handlade ganska mycket om god mat.Skriver mer sen...


Läs även vad andra bloggare skriver om
,

Vi har det mycket bra i Prag! Tyvärr tillåter Stefans iPhone endast text i rubriken... Så ni får veta mer sen när jag kommit hem.