Malins 20-årstårta!

Recept till min egenuppfunna tårta. Något för chokladälskare. Eftersom tårtan är ganska mastig så räcker den till många! Minst 12 personer.

Tårtbotten:
4 ägg
5 dl socker
200g smör
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
1 dl hasselnötter
lite salt

Chokladfyllning:
100g mörk choklad
1/2 dl grädde
2 msk socker
1 msk smör

Hallonkräm:
1 pkt grädde
1 burk kesella
florsocker
hallon

Dekoration:
Kiwi, hallon, riven choklad eller något du tycker passar bra.

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Rör ihop ägg och socker. Smält smöret.
3. Hacka nötterna och blanda ihop med alla torra ingredienser.
4. Blanda alltihopa och häll ut halva smeten i en rund form. Lägg ett bakplåtspapper i botten så går kakan lätt att lyfta ur så att nästa kaka kan gräddas. Grädda i 10-15 minuter. Den ska vara kladdig i mitten, men inte degig. Grädda andra hälften av smeten.
5. Till fyllningen: Smält chokladen på låg värme i en kastrull. Tillsätt grädde, smör och socker och rör om. Bred ut på en av kakorna.
6. Låt kakorna svalna och stapla dem sedan på varandra. Det går bra att göra i förväg och förvara dem i kylen innan dekorationen.
7. Vispa grädden. Rör ner kesellan och tillsätt hallon och florsocker efter behag och vispa lite till.
8. Bred ut över tårtan och dekorera med frukt och bär.

Smaskens filibums. En vacker dag kanske jag skriver en kokbok.
Kommer någon på ett coolare namn för övrigt?

Kommentarer
Postat av: Marika

OJ! Så gott ^^,

2009-02-09 @ 18:31:35
URL: http://tankarsomsatelliter.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0